Onze visie

Home
Ouders en professionals
Onze visie

"Een veilige ontmoetingsplek"

Het veilige vierkant

Een veilige ontmoetingsplek

Bij The Box werken we met ‘het veilige vierkant’. Dit is een hulpmiddel om een veilige ontmoetingsplek voor jongeren te creëren. Een ontmoetingsplek moet hiervoor aan vier voorwaarden voldoen (zie afbeelding).

Thuis voelen

Pas als aan alle voorwaarden is voldaan vinden we onze meetings veilig genoeg voor ‘onze’ jongeren, die voor een deel minderjarig en soms kwetsbaar zijn. Zo bewaken we dat alle LHBTQ-jongeren zich bij ons thuis voelen.

Zichtbaar, open, trots

De schaamte voorbij

Lesbo, homo, bi, transgender of queer zijn is niet iets om je voor te schamen. Het is geen probleem en het is niet raar of vreemd. Helaas voelt dat soms voor jongeren nog wel zo. Wij laten ze zien dat dit nergens voor nodig is.

Wie is er ZOT?

We stimuleren jongeren om Zichtbaar, Open en Trots (ZOT) te zijn. We dagen ze uit om hun comfortzone te verlaten. Onze meetings zijn geen verstopplek, maar een veilige uitvalsbasis van waaruit jongeren de wereld aan kunnen.

Doelen van onze meetings

De kracht van jongeren

We gaan uit van de kracht van jongeren zelf. We leggen ze geen levensstijl op. Jongeren kunnen het beste zelf kiezen hoe ze hun leven willen leiden. Vrijheid en diversiteit zijn essentieel voor ons.

Grenzen stellen

Maar het blijven jongeren. Soms is het nodig om duidelijke grenzen te stellen en richting te geven. Dit doen we dan op basis van de waarden hieronder. Ze bepalen hoe we met elkaar omgaan.

Onze missie en waarden

Klik hier voor de vorige pagina

X