Word vrijwilliger

Home
Steun ons
Word vrijwilliger

Wij verzorgen maandelijks meerdere ontmoetingsmiddagen voor jongeren in de leeftijdsgroepen tot en met 18 jaar, 18-30 jaar en mogelijkheden voor een een-op-een gesprek. Deze groepen worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht voor begeleiden van jongerengroepen

Wat vragen wij?
  • Je bent homo, lesbo, biseksueel, transgender, queer, hetero, of anders met affiniteit met de doelgroep;
  • Je bent een enthousiaste vrijwilliger die een keer per maand (of twee maanden) een zondagmiddag beschikbaar is voor het begeleiden van een jongerengroep. Daarnaast is er een maandelijks overleg met de begeleiders;
  • Je vindt het leuk om jongeren te begeleiden rondom hun coming-out en activiteiten voor deze doelgroep te organiseren;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in bezit van een geldig VOG of bent bereid deze aan te vragen.
Wat bieden wij?
  • Je werkt binnen een leuk team van enthousiaste vrijwilligers;
  • Je leert nieuwe mensen kennen;
  • Je krijgt de kansen om je maatschappelijk in te zetten en je CV te verbreden;
  • Je ondersteunt jongeren bij hun coming-out;
Inlichtingen

Voor inlichtingen kun je contact opnemen de coördinatoren van The Box via jongeren@cocgd.nl

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatie en CV naar jongeren@cocgd.nl

Achtergrondinformatie

COC Groningen & Drenthe is volop actief om de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Wij maken ons sterk voor de emancipatie en acceptatie van de LHBT gemeenschap in de provincie Groningen en in de provincie Drenthe.

Het COC bereikt met haar werkgroepen een grote verscheidenheid aan doelgroepen, van transgender jongeren tot roze ouderen, en van mensen met een beperking tot LHBT asielzoekers en Nieuwe Nederlanders.

Daarnaast hebben we regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties in de Noordelijke provincies. We denken bijvoorbeeld mee over jongeren- en ouderenbeleid, over veiligheid, en hoe de tolerantie ten opzichte van de LHBT-gemeenschap te bevorderen

Als vrijwilliger communicatie help je mee The Box bekend te maken onder LHBT-jongeren. Je denkt mee over de website en het gebruik van sociale media. Of je helpt mee om posters en flyers te verspreiden.

Heb jij iets met sociale media? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. We zijn actief op Facebook, Instagram en Twitter, maar willen dit graag naar een hoger plan tillen.

Heb je interesse, of wil je meer informatie? Mail naar jongeren@cocgd.nl

Achter The Box zit een enthousiast team van 25 vrijwilligers. Wil jij ons team versterken? Stuur dan een email naar  jongeren@cocgd.nl.

Hier vind je de vacatures waar we in ieder geval naar op zoek zijn. Maar als je op een andere manier kunt bijdragen horen we dat ook graag! Alle hulp is welkom.

X