Veelgestelde vragen

Home
Jongeren
Veelgestelde vragen

De meeste begeleiders zijn zelf ook homo, lesbisch, bi, transgender of queer (LHBTQ). Ze weten in ieder geval hoe het is om anders te zijn en hebben allemaal een eigen verhaal. Dit verhaal willen ze graag met jou delen.

Ja hoor. Elke tweede zondag van de maand hebben we inloopmiddag. Je kunt dan met of zonder afspraak langskomen om kennis te maken, vragen te stellen of advies te krijgen. De inloop is van 14.00u – 17.00u in Jimmy’s.

Homo, lesbisch, bi, transgender of anders zijn is niet iets om je voor te schamen. Daar kan je trots op zijn. Als je jong bent voelt dat vaak nog niet zo en daar houden wij rekening mee. Voordat wij gegevens van jou delen of bijvoorbeeld een foto online plaatsen vragen we daarom altijd eerst of je daar akkoord mee gaat.

geen-foto

Nee hoor. Onze meetings zijn in het pand van Jimmy’s, maar de zondagmiddag is speciaal voor The Box ingericht. Alleen doordeweeks zijn andere jongeren welkom bij Jimmy’s.

jimmys

Elke meeting is er een programma. Omdat we willen dat iedereen zich veilig voelt doen we samen activiteiten. Zo maken we kennis, praten we over onderwerpen, doen we een spel of kijken we een film. Dit betekent overigens niet dat er geen vrije momenten zijn, maar niet de hele tijd.

Jazeker. Jouw ouders zijn welkom om voorafgaand aan elke meeting, tussen 13:30-14:00 uur, kennis te komen maken. Ze kunnen ook buiten de meetings om contact met ons opnemen. We zijn we altijd bereid om eens persoonlijk af te spreken.

Graag zelfs. Al jouw ideeën zijn welkom. Sterker nog, de meetings zijn voor jou en wat is er nou mooier dan wanneer jij zelf de inhoud bedenkt? Dit hoeft niet, maar mag wel. Stuur ons gerust een berichtje.

The Box is een de jongerenafdeling van COC Groningen & Drenthe. Ben je ouder dan 30 dan ben je meer op je plek bij het ‘gewone’ COC. We verwijzen je graag door naar de reguliere site van COC Groningen & Drenthe.

X